onsdag 20 oktober 2010

Tjohooooo, sólo dos días!

IMG_2951

Två dagar kvar tills våra amigos Linda och Sten dyker upp på Bilbaos flygplats. Yes, yes, yes! Det ska bli så himla kul! De ska hjälpa oss att riktigt njuuuta av vår sista helg här i San Sebastian. Och inte att förglömma - hjälpa oss äta oss igenom den…….. :-)

Vi har nämligen bokat bord på diverse mer eller mindre, av guide Michelin, stjärnbeströdda restauranger. På lördagskvällen står det 
3-stjärniga Martin Berasategui på menyn och på söndagen tar vi bilen för en lunch på 1-stjärniga Extebarri som ligger ett par mil ute på den baskiska landsbygden.

Jag hoppas innerligt att recensionen för Martin som skrevs av en gäst den 13 oktober på Guide Michelins hemsida överensstämmer med verkligheten.

“Absolutely superb both the food and the service. Imaginative and delicous cuisine at it's best. This is how a 3 star restaurant should be like. Much better than Arzak or Mugaritz.”

Etxebarri har fått lite mindre svallande recensioner fast då mest servicemässigt. Men efter ett reportage i tidningen  Mat & Vänner (en fantastiskt bra mattidning!) så bara måste jag få uppleva denna restaurang, oavsett. För historien om grillmästaren själv Victor och hans souschef Lennox är lite fascinerande. En utbildad elektriker som närde en dröm om att få laga mat över enbart öppen eld efter minnen från sin barndom i bergen. En dag knackade Lennox på. Som efter flera års arbete på stjärnkrogar världen över tröttnat på bristande insikt om råvarukvalitet och insåg han att han hittat hem och här har han blivit kvar.

fire" the finest of today´s produce prepared using the world´s oldest form of cooking ……. open fire”

 

¡Buen provecho! Bon appetit!  On egin! Velbekomme! Smaklig måltid! Det är vad vi hoppas på….. och på att inga askmoln, flygstrejker eller försenat bagage ställer till det denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar