Restaurang Bokada avkryssat! Mätta och belåtna är vi nu hemkomna efter en något kort, men ganska blöt och ruggig promenad från hamnen. ( Det har regnat i dagarna två här nere och när det regnar vintertid här nere så regnar det… ordentligt!) (Inget halvdant eller så där lagom här inte… ska det vara, så ska det vara ordentligt.)
Vi hade beställt bord till 21.00 och då var vi bland de första gästerna. Mattiderna här nere är verkligen helt förskjutna om man jämför med de svenska. Inte förrän vid 22-tiden hade de flesta borden fyllts. Restaurangerna öppnar för middag tidigast vid 20.00 men oftast 20.30. Men då ska man komma ihåg att många av dem har öppet för lunch också mellan typ 13-16/17.00. Mat och vin är viktigt här nere! Alla tider på dygnet! Förutom under siestan då vill säga.
På Bokado idag valde jag krabbfylld ravioli och till “secondo” tog jag tonfisk med rischips. Tonfisken var superb, alldeles precis lagom i mitt tycke. Till det avnjöts ett vitt vin med en massa druvsorter, har nog aldrig hört på maken till en sådan blandning. Chardonnay, Viogner, Marsanne, Sauvignon och 4-5 till som jag nu inte kommer ihåg. Maten var inte i toppklass, den var bra och det var gott, men inte i toppklass. Men SERVICEN! Verkligen fantastisk! Så himla gulliga, trevliga och snabba alla som jobbade där. Stor eloge. Läget är verkligen helt fantastiskt. ligger precis på udden in till den stora viken/stranden i San Sebastian och man har utsikt över inlopp, havet och delar av staden. Kommer att bli helt grymt att sitta där i sommar sippandes på en god drink eller ett glas skumpa. Looking forward!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar