tisdag 9 februari 2010

Gottegrisar…

… är de allihopa här i Spanien. Ser det i alla fall ut som när man plöjer genom matbutikerna på jakt efter mer näringsriktig kost att fylla kylen och skafferiet med.
DSC00541

Långa kyldiskar med tårta på tårta, hyllmeter efter hyllmeter med kakor i alla dess tänkbara och otänkbara varianter. Långa rader med söta kex i också där i en fasansfulls mängd varianter och choklad i all oändlighet. De har till och med dessertostar som är söta (urk säger jag för egen del, det var inget för mig, den får de gärna äta upp själva). Och allt detta i en helt vanlig matbutik. JAg skulle gissa på att en si så där 40-50% av butiksytan kan utan problem upptas av söt- och godsaker och då har vi inte räknat med alkoholen.

Lägg sedan till alla dessa små caféer, konditorier, glassbarer och pintxosställen (pintxos är baskernas variant av tapas, en hel del av dem är söta) som det kryllar av och det är ganska snabbt konstaterat att du är i sötentusiasternas himmelrike.

Ganska kul att kolla ner i folks matvagnar. Eller kanske inte, det beror på hur man ser det. Intressant är kanske mer ett lämpligt ord.

Sweet dreams!

1 kommentar:

  1. Precis lika dant är det här. Färskvaror=bristvaror. Istället finns det hur gott som helst av sånt som är proppat med konserveringsmedel, te x typ sockerkakor som håller 1 år...Det tar ett tag att vänja sig. Hoppas ni mår bra. Bästa hälsningarna fr Riga

    SvaraRadera